Preview Mode Links will not work in preview mode

Filmlandsfärjan

Dec 27, 2019

Vi trodde det var kört vid millenniumskiftet och Mayafolket hävdade att det var tack och adjö 2012. Men det var riktigt jävla nära att vi alla strök med redan 1998 om det inte hade varit för Bruce Willis och hans rymdborrare!

Denna vecka har vi tittat på Michael Bay's katastroffilm"Armageddon". Kanske för sista...


Dec 12, 2019

Vi har tittat på Colin Nutley's "Black Jack" från 1990!

En film som inte bara lyfter fram den genomsvenska dansbandskulturen, juletid och Helena Bergström utan som också bland annat skildrar ett 90-talets Sverige i desperat behov av filmhunks.

Och vad har Johannes Brost för dialekt egentligen?!


Nov 27, 2019

Vi försöker främst förstå hur Zack Snyder, som ju i regel ser till att förvandla guld till dynga, lyckades ro i hamn "Watchmen" från 2009, detta storslagna personliga magnum opus.

Ett avsnitt innehållande existentiell reflektion, glada tillrop och moderna riddare. Ett riktigt toppenavsnitt om vi får säga...


Nov 13, 2019

Carl Gustaf Gilbert Hamilton.

Jan Guillous actionhjälte har ett tungt ansvar på sina axlar. Han ska inte bara sköta om svea rikes säkerhet, utan även se till att Sverige får ha en alldeles egen James Bond.

Vi har tittat på Hamilton från 1998 med Peter Stormare i huvudrollen, ett återbesök sedan barndomen för...


Oct 30, 2019

"Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner", filmen som Joakim har kämpat för! Vi har tittat på Thomas Funcks lika delar banbrytande som supermärkliga barnfilm från 1956.

Den folklige Grodan Bolls revival tack vare internet, Joakims möte med Eva Funck på en bar i London och filmens rasistiska undertoner. Ni...