Preview Mode Links will not work in preview mode

Filmlandsfärjan

Dec 18, 2020

"Batman & Robin" från 1997:

"George Clooney från cityakuten klär ut sig till Batman och budar 7 miljoner dollar för en lyxprostituerad på en fest med djungeltema."

Avsnittet blev ovanligt långt, för vi kunde inte sluta prata om den och dess fascinerande uselhet.


Nov 4, 2020

Om Mikael Persbrandt, Lena Endre, Rolf Lassgård, Kjell Bergqvist, ja egentligen hela Sveriges skådiselit, samlas för att tillsammans göra ett storslaget medeltidsdrama placerat i ett pesthärjat Sverige, så kan det väl inte bli något annat än bra?

Jo, det kan också bli ren dynga.

Richard Hoberts "Tre Solar"...


Sep 8, 2020

Vi törstar efter bio och storfilm efter en historiskt märklig vår och sommar. Så, som en skänkt från ovan kommer Christopher Nolan och bjuder på nya filmiska stolleprov. Självklart måste Färjan recensera Tenet!

Inte minst eftersom Jakobs kompis Ludde är med på ett hörn.

 

 

 

 


Jun 17, 2020

Vi ger oss in i ett barnsäkrat Wayne Manor och ett neonbelyst Gotham City där vi försöker att, med alla mentala resurser som finns oss till buds, åkalla de barndomskänslor som ändå behövs för att uthärda Joel Schumachers "Batman Forever" från 1995.

Det finns väldigt mycket att prata om. Two-Face's...


Jun 3, 2020

Får det lov att vara en surrealistisk biografi över den spanske kubisten Pablo Picasso inspelad i Tomelilla?

Vem fan blir inte nyfiken på det?!

Vi har tittat på Hasse & Tages stolleprov till film från 1978 och fylls av nostalgi inför den klassiska skådiseliten som alla verkar ha fått en roll i filmen. Det blir...