Preview Mode Links will not work in preview mode

Filmlandsfärjan

Dec 19, 2023

Vi insåg till vår stora förvåning att det redan är december och därmed snart jul, så vi bestämde oss för att det utlovade Polisskolanavsnittet får vänta en stund.

Jul kräver naturligtvis julfilm och därför kastade vi oss istället över världens starkaste renässansman och hans familjekomedi "Jingle all...


Nov 24, 2023

Dags för del två i vår selektiva resa i den enorma bondkatalogen där vi kikar på den rulle som sägs vara den sämsta för varje bondskådis. Näste man till rakning är Roger Moore med sin svajjiga "Moonraker" från 1979 regisserad av Lewis Gilbert!

En film som förvisso är trogen de klassiska formerna i form...


Oct 18, 2023

Klockan 23:21 den 28:e februari 1986, skadades den svenska samhällskroppen svårt och såret har varit öppet sedan dess. Med facit i hand efter katastrofala utredningar och antiklimaktiska presskonferenser med hävdad "lösning" på mordet, så borde vi väl bara ha kopplat in en Mikael Persbrandt-snut direkt? 

Kjell...


Oct 2, 2023

Jared Hess "Napoleon Dynamite" från 2004 är ett något så märkligt som ett tidsdokument som är svårt att datera. Likt en saga, utspelar den sig i ett sällsamt gränsland mellan vår verklighet och ett Wes Anderson-doftande tidigt 00-tal. 

En total kultfilm är det hursomhelst och en självklarhet för oss att...


Jun 22, 2023

Midsommartraditioner. Grodhopp runt hednisk fallossymbol. sillsörplande och framtidssiande via blommor under kudden. Vi svenskar älskar ju att internationellt kokettera över hur tossiga vi är på midsommar.

I Ari Asters skeva jävla "Midsommar" har vi aldrig varit tossigare. 

Färjan kör ännu ett lyssnarförslag...