Preview Mode Links will not work in preview mode

Filmlandsfärjan

Oct 30, 2019

"Kalle Stropp, Grodan Boll och deras vänner", filmen som Joakim har kämpat för! Vi har tittat på Thomas Funcks lika delar banbrytande som supermärkliga barnfilm från 1956.

Den folklige Grodan Bolls revival tack vare internet, Joakims möte med Eva Funck på en bar i London och filmens rasistiska undertoner. Ni...


Oct 21, 2019

Joker. En film som sägs ha fått en åtta minuter lång stående ovation på Venedigs filmfestival och som redan anses vara storfavorit i nästa Oscars-sväng. Joaquin Phoenix sägs ha lyckats med det som troddes vara omöjligt, att matcha Heath Ledgers legendariska Joker.

Lever filmen upp till denna gigantiska hype?


Oct 16, 2019

Färjan ger sig ut på okänt vatten! För första gången baseras avsnittet helt på en lista och det rör sig så klart inte om vilken lista som helst. Top-5 "Filmer ens mamma lånade av en kompis på VHS åt sig själv när man var liten".

Det blir experimentellt men härligt! Mycket nöje!


Oct 11, 2019

Allas vår Quentin Tarantino är tillbaka och Filmlandsfärjan måste naturligtvis ta reda på hur det landar denna gång. Joakim är traumatiserad av hans senaste två filmer och satte sig djupt motvillig i biosalongen. Kommer han och Quentin hitta tillbaka till varandra?

 


Oct 2, 2019

Nypremiär!

Färjans besättning reser genom kosmos till "Landet i fjärran". En plats ingen av oss besökt sedan barndomen. Minnena av Mio min Mio är diffusa men att filmen skapad djupa obehag i våra unga psyken rådde det konsensus kring. Gör filmen fortfarande kaos med oss?

Lyssna och få klarhet!