Preview Mode Links will not work in preview mode

Filmlandsfärjan

Nov 14, 2018

Filmlandsfärjan rör sig denna vecka i vatten som vi aldrig tidigare besökt. Vi ger oss på skräckfilm för första gången genom filmen Scream från 1996!

Hur gammal kan en 17-åring vara egentligen? Varför vill man förinta Matthew Lillard? Hur kommer det sig att ingen vet när Halloween är?

Vekmagar och...


Oct 17, 2018

Filmlandsfärjan är tillbaka på hemmaplan igen och avhandlar en film som trots sina få år på nacken, ändå klassas som en svensk klassiker.

"Så som i himmelen"!

Är det inte hög tid för en remake signerad Fredde Granberg? Ser Lennart Jähkel upp till Tom Cruise? Är "Så som i himmelen" Sveriges svar på...


Oct 9, 2018

2007 sågs antihjälten Venom senast på bioduken och de allra flesta är överens om att det var ett totalt haveri och att karaktären förtjänar bättre.

Är 2018 året då Venom skall få upprättelse?


Oct 3, 2018

Ett sällsamt sagoskimmer ligger varsamt och vilar över färjan denna vecka.

Vi snackar "The Princess Bride", eller "Bleka dödens minut" som den fick heta på svenska, från 1987.

Vad fan betyder "Bleka dödens minut?", Är det rimligt att anta att Ulf Lundell hatar The Princess Bride?, Översatte Horace...


Sep 19, 2018

Den här veckan glider Filmlandsfärjan in genom en tät, vansinnig drogdimma där vad som helst kan hända.

Är Fear and Loathing in Las Vegas alla tuffiskillar på gymnasiets favoritfilm? Hur kan Tobey Maguire's frisyr lett till rollen som Spider Man? Borde Husqvarna byta namn till Haskavarna permanent?

Kliv ombord...